TV SHOW SPORAZOOM

TV emisioni “Sporazum” (“Marrëveshja”) është emision politik i krijuar me qëllim të informoi njerëzit dhe të hapë diskutim për çështjet e rëndësishme politike dhe sfidat me të cilat ballafaqohet komuniteti serb në Kosovë. Ideja e këtij emisioni është inicimi i bisedës për pyetjet aktuale dhe problemet e njerëzve të zakonshëm jo vetëm në nivelin lokal, por edhe në nivelin regjional, dhe me këtë arsye të ndikon në perceptimin e qytetarëve për këto pyetje në tërë regjionin. Përveç këtij, ky emision jep mundësi unike njeriut të zakonshëm të dëgjohet zëri i tij dhe mendimi, si dhe të bënë pyetje në mënyrë direkte anëtarëve të politikës së lartë elitare e cila është ulur në TV studion tonë.

“Sporazum” transmetohet dy herë në muaj në të gjithë kanalet e Rrjetit TV (RTV “MIR”, RTV “Puls” dhe RTV “Herc”), RTV “KIM” dhe Rrjetit “Kosma” (Radio “Gorazhdevac”, Radio “Kontakt plus”, Radio “Herc”, Radio “KIM”, Radio “Puls” dhe Radio “Kllokot”).

Sporazoom: qeveria e re – sfidat e vjetra

Sporazoom: qeveria e re – sfidat e vjetra

Tema kryesore e episodit të ri Sporazoom (do transmetohet të Mërkurën, 10 Qershor) do të jetë mundësia e vazhdimit të dialogut ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit, pas krijimit të Qeverisë së re dhe heqjes së masave të reciprocitetit të vendosura për Serbinë. Mysafirët...

SporaZoom: Dialogu në dritën e zgjedhjeve

SporaZoom: Dialogu në dritën e zgjedhjeve

Pasi që importi i mallrave nga Serbia në Kosovë pa taksa dhe tregtia u rivendosën gradualisht, lind pyetja nëse dhe si do të zhvillohet vazhdimi i dialogut të ndërprerë midis Prishtinës dhe Beogradit. Çfarë formati do të përdoret nëse vazhdimi i dialogut bëhet? Si do...

Sporazoom: Kosova nga këndvështrimi Perëndimor

Sporazoom: Kosova nga këndvështrimi Perëndimor

Episodi i ri i emisionit Sporazoom trajton perspektivën e qendrave politike perëndimore mbi krizën aktuale të autoriteteve ekzekutive në Kosovë, e cila po zhvillohet në kohën e pandemisë COVID-19. Për më tepër, mundësitë për vazhdimin e dialogut midis Prishtinës dhe...

E-SporaZoom: Një ‘Divorc’ në kohën e Koronës

E-SporaZoom: Një ‘Divorc’ në kohën e Koronës

Episodi i ri i emisionit Sporazoom i cili transmetohet këtë të mërkurë, merret me rënien e Qeverisë së drejtuar nga Albin Kurti që ndodhi gjatë pandemisë së virusit Corona. Shfaqja pati nikoqirë Rada Trajković, Presidentin e Lëvizjes Evropiane për Serbët, Augustin...

Sporazoom: Ose – Ose

Sporazoom: Ose – Ose

Shfaqja TV Sporazoom "ose - ose", ose zgjedhje të reja ose qeveria e re. Ose rigjenerimi i dialogut ose SH.B.A. do të tërhiqet nga procesi. Episodi i ri i Sporazoom TV Show pret ish nënkryetarin e Qeverisë së Kosovës Branimir Stojanović dhe analistin politik nga...

Sporazoom i ri: Përpara aktakuzave të para në Hagë

Sporazoom i ri: Përpara aktakuzave të para në Hagë

Tema e episodit të ri të Sporazoom do të jet personat e humbur dhe të rrëmbyer në Kosovë, në prag të aktakuzave të para  në Dhomat e specializuara për krimet e luftës në Hagë. Mysafirët: Bekim Blakaj i Qendrës për të Drejtën Humanitare, Milorad Trifunović nga Shoqata...

SporaZoom 4/7 – Përshpejtimi

SporaZoom 4/7 – Përshpejtimi

Midis kompromisit dhe reciprocitetit. Si të prishet dialogu midis Prishtinës dhe Beogradit? A mund të ndihmojë nisma diplomatike e Uashingtonit? Shikoni Sporazoom TV Show. Mysafirët: Analisti politik nga Beogradi Stefan Surliq dhe homologu i tij i Prishtinës Agon...

Ostale vesti

CENTAR GRAĐANSKE ENERGIJE

Sporazoom: qeveria e re – sfidat e vjetra

Sporazoom: qeveria e re – sfidat e vjetra

Tema kryesore e episodit të ri Sporazoom (do transmetohet të Mërkurën, 10 Qershor) do të jetë mundësia e vazhdimit të dialogut ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit, pas krijimit të Qeverisë së re dhe heqjes së masave të reciprocitetit të vendosura për Serbinë. Mysafirët...

Sesion informues: Si të verifikoni diplomat

Sesion informues: Si të verifikoni diplomat

Cilat janë kriteret dhe procedurat e kërkuara në procesin e verifikimit të diplomave të fituara në Universitetin e Mitrovicës së Veriut, ishin disa nga temat e përfshira në 5 qershor gjatë seancës informative, e cila u drejtua nga Aleksandar Arsić (ECMI Kosova). Me...

SporaZoom: Dialogu në dritën e zgjedhjeve

SporaZoom: Dialogu në dritën e zgjedhjeve

Pasi që importi i mallrave nga Serbia në Kosovë pa taksa dhe tregtia u rivendosën gradualisht, lind pyetja nëse dhe si do të zhvillohet vazhdimi i dialogut të ndërprerë midis Prishtinës dhe Beogradit. Çfarë formati do të përdoret nëse vazhdimi i dialogut bëhet? Si do...

Pin It on Pinterest

Share This