DOGAĐAJI CENTRA GRAĐANSKE ENERGIJE

Centar građanske energije (CGE) je društveni centar za podršku civilnim inicijativama i promociju kulture otvorenog dijaloga o relevantnim politikama i praksama vezanim za srpsku zajednicu na Kosovu. Ovaj novootvoreni društveni centar na severu Kosova ima za cilj da stvori javni prostor za spajanje civilnog društva sa vodećim, lokalnim donosiocima odluka.

Centar okuplja građane, nevladine organizacije, predstavnike vlasti i civilnog društva, medije i aktiviste, kako bi ih uključio u otvoreni dijalog i podstakao na učestvovanje u kreiranju njihove društvene realnosti. Ovaj Centar predstavlja platformu na kojoj javno mnjenje jasno izražava svoj stav. Njegova svrha jeste razvitak demokratije, kulture javne diskusije i zajedničkog pronalaženja rešenja za aktuelne političke, ekonomske i socijalne probleme.

Sporazoom: qeveria e re – sfidat e vjetra

Sporazoom: qeveria e re – sfidat e vjetra

Tema kryesore e episodit të ri Sporazoom (do transmetohet të Mërkurën, 10 Qershor) do të jetë mundësia e vazhdimit të dialogut ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit, pas krijimit të Qeverisë së re dhe heqjes së masave të reciprocitetit të vendosura për Serbinë. Mysafirët...

Sesion informues: Si të verifikoni diplomat

Sesion informues: Si të verifikoni diplomat

Cilat janë kriteret dhe procedurat e kërkuara në procesin e verifikimit të diplomave të fituara në Universitetin e Mitrovicës së Veriut, ishin disa nga temat e përfshira në 5 qershor gjatë seancës informative, e cila u drejtua nga Aleksandar Arsić (ECMI Kosova). Me...

SporaZoom: Dialogu në dritën e zgjedhjeve

SporaZoom: Dialogu në dritën e zgjedhjeve

Pasi që importi i mallrave nga Serbia në Kosovë pa taksa dhe tregtia u rivendosën gradualisht, lind pyetja nëse dhe si do të zhvillohet vazhdimi i dialogut të ndërprerë midis Prishtinës dhe Beogradit. Çfarë formati do të përdoret nëse vazhdimi i dialogut bëhet? Si do...

EMPIRIKA: ANKESË NË LIDHJE ME INCIDENTET E FUNDIT

EMPIRIKA: ANKESË NË LIDHJE ME INCIDENTET E FUNDIT

Platforma për avokim Empirika, në dritën e incidenteve të fundit të cenimit të pronës private të qytetarëve serbë në tërë Kosovën, dëshiron të apelojë tek institucionet përkatëse që të ndërmarrin hapa të nevojshëm për të parandaluar dhe mbrojtur shkeljen e njërës nga...

NJOFTIME PËR SHTYP

NJOFTIME PËR SHTYP

Lidhur me sulmin fizik ndaj pronarit të kompanisë Puls inzinjering dhe të RTV Pulse, Nenad Millenkoviq, i cila ka ndodhur me datë 27.04.2020 para selisë së Organit të Përkohshëm të Komunës së Mitrovicës, theksojmë se informacioni që katër persona të maskuar kanë...

Sporazoom: Kosova nga këndvështrimi Perëndimor

Sporazoom: Kosova nga këndvështrimi Perëndimor

Episodi i ri i emisionit Sporazoom trajton perspektivën e qendrave politike perëndimore mbi krizën aktuale të autoriteteve ekzekutive në Kosovë, e cila po zhvillohet në kohën e pandemisë COVID-19. Për më tepër, mundësitë për vazhdimin e dialogut midis Prishtinës dhe...

E-SporaZoom: Një ‘Divorc’ në kohën e Koronës

E-SporaZoom: Një ‘Divorc’ në kohën e Koronës

Episodi i ri i emisionit Sporazoom i cili transmetohet këtë të mërkurë, merret me rënien e Qeverisë së drejtuar nga Albin Kurti që ndodhi gjatë pandemisë së virusit Corona. Shfaqja pati nikoqirë Rada Trajković, Presidentin e Lëvizjes Evropiane për Serbët, Augustin...

NJOFTIM

NJOFTIM

Pas shpërthimit të pandemisë të përmasave globale, rajoni i Ballkanit Perëndimor po kërkon gjithashtu të gjejë (miratojë) një strategji adekuate për të kontrolluar përhapjen e virusit COVID-19 dhe në këtë mënyrë të ruajë stabilitetin dhe funksionalitetin e sistemeve...

Pin It on Pinterest

Share This