KLUBI SOCIAL MITROVICA

Koncepti i klubit social te Mitrovicës ësht krijuar nga OJQ Aktiv në vitin 2014 me qëllimin për të krijuar një hapësirë për dialog të hapur për të gjithë qytetarët në veri të Kosovës. Ideja e këtij projekti është që Mitrovicën te bëje në mënyrë të hapur për ide dhe perspektiva të ndryshme, por edhe për promovimin e dialogut me interes për komunitetin serb me tema të ndryshme që mund të mos jetë gjithmonë e natyrës politike. Në këto debate, ne po nisim tema të tilla si: ekonomia, papunësia, mjedisi, dhuna e të rinjve, fesë, kulturës, dhe situatën aktuale në skenën ndërkombëtare. Këto diskutime bashkojnë njerëzit nga të gjitha pjesët e shoqërisë, ku ne atmosferen jo formale ne kafiteri anëtarët të komunitetit lokal mund të diskutojnë me ekspertët, vendimmarrësit dhe me njëri-tjetrin në lidhje me problemet e tyre të përditshme duke u përpjekur për të gjetur një zgjidhje të përbashkët.

Nata e filmit: Tangerines

Nata e filmit: Tangerines

Projeksioni i filmit gjeorgjian Tangerines u zhvillua në ambientet e Klubit Social të Mitrovicës, i cili ishte filmi i katërt i shfaqur brenda. Para parashikimit të vetë filmit, politologu Ognjen Gogić dha një përmbledhje të zhvillimit historik të konfliktit në...

Ostale vesti

CENTAR GRAĐANSKE ENERGIJE

Sporazoom: qeveria e re – sfidat e vjetra

Sporazoom: qeveria e re – sfidat e vjetra

Tema kryesore e episodit të ri Sporazoom (do transmetohet të Mërkurën, 10 Qershor) do të jetë mundësia e vazhdimit të dialogut ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit, pas krijimit të Qeverisë së re dhe heqjes së masave të reciprocitetit të vendosura për Serbinë. Mysafirët...

Sesion informues: Si të verifikoni diplomat

Sesion informues: Si të verifikoni diplomat

Cilat janë kriteret dhe procedurat e kërkuara në procesin e verifikimit të diplomave të fituara në Universitetin e Mitrovicës së Veriut, ishin disa nga temat e përfshira në 5 qershor gjatë seancës informative, e cila u drejtua nga Aleksandar Arsić (ECMI Kosova). Me...

SporaZoom: Dialogu në dritën e zgjedhjeve

SporaZoom: Dialogu në dritën e zgjedhjeve

Pasi që importi i mallrave nga Serbia në Kosovë pa taksa dhe tregtia u rivendosën gradualisht, lind pyetja nëse dhe si do të zhvillohet vazhdimi i dialogut të ndërprerë midis Prishtinës dhe Beogradit. Çfarë formati do të përdoret nëse vazhdimi i dialogut bëhet? Si do...

Pin It on Pinterest

Share This