Rezultatet shkatërruese të sondazhit të këtij viti mbi qëndrimet e serbëve të Kosovës

Hulumtimi i OJQ-së Aktiv ‘Analiza e trendit 2019: qëndrimet e komunitetit serb të Kosovës’ u zhvillua me qëllim të identifikimit të qëndrimeve dhe perceptimeve më të rëndësishme të komunitetit serb të Kosovës

“Dje, sot, nesër” me dr Nele Karajlić

Muzikanti i njohur, regjisori, skenaristi, aktori dhe shkrimtari Nele Karajlić (Nenad Janković) ishte mysafir i Klubit Social të Mitrovicës

Tryezë e rumbullakët për rezultatet pozitive të zbatimit të Marrëveshjeve Teknike

Përfaqësues të mediave, OJQ-ve dhe palëve të tjera të interesit morën pjesë në një tryezë te rrumbullaket ne Mitrovicën Veriore

MSC: Gjysmë dekade debat

Me rastin e mini jubileut – pesë vjetorit të ekzistencës, Klubi Social i Mitrovicës priti panelistët të cilët përmblodhën rezultatet 

Palokaj: Marrëveshja kurrë më larg

Korrespondenti i Kohës Ditore të Prishtinës dhe Jutarnji list të Zagrebit, Augustin Palokaj

SporaZoom special – Nevoja për të resetuar dialogun

Para takimit të Prishtinës dhe Beogradit në Paris më 1 korrik, nëse i njëjti ndodh, në emisionin e ri special 

Forum Future: Kemi problem serioz nëse nuk ka marrëveshje ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës

Marrëveshje gjithëpërfshirëse për normalizimin e marrëdhënieve midis Serbisë dhe Kosovës është e domosdoshme.

EMPIRICA

 


Pjesëmarrja e Serbëve nga Kosova në procesin e vendimmarrjes në nivelin lokal dhe qendror të pushtetit është shumë e dobët, ndërsa konsensusi për pjesëmarrjen e tyre më të gjatë në sistemin politik kur nuk është arritur. Në rrethanat të tilla, gjerë me tani nuk ka ekzistuar ndonjë nxitje më e rëndësishme për kyçen e sektorit civil në proceset të monitorimit të pushtetit apo platformës e cila do t’ia lehtësoi përfaqësimin e zgjidhjeve 

SPORAZOOM

 


TV emisioni “Sporazum” (“Marrëveshja”) është emision politik i krijuar me qëllim të informoi njerëzit dhe të hapë diskutim për çështjet e rëndësishme politike dhe sfidat me të cilat ballafaqohet komuniteti serb në Kosovë. Ideja e këtij emisioni është inicimi i bisedës për pyetjet aktuale dhe problemet e njerëzve të zakonshëm jo vetëm në nivelin lokal, por edhe në nivelin regjional, dhe me këtë arsye të ndikon në perceptimin e qytetarëve për këto pyetje në tërë regjionin.

KLUBI SOCIAL MITROVICA

 


Koncepti i klubit social te Mitrovicës ësht krijuar nga OJQ Aktiv në vitin 2014 me qëllimin për të krijuar një hapësirë për dialog të hapur për të gjithë qytetarët në veri të Kosovës. Ideja e këtij projekti është që Mitrovicën te bëje në mënyrë të hapur për ide dhe perspektiva të ndryshme, por edhe për promovimin e dialogut me interes për komunitetin serb me tema të ndryshme që mund të mos jetë gjithmonë e natyrës politike.

FORUM FUTURE

 


U 2018. godini Aktiv je stvorio koncept koji će biti pionir dijaloga o budućim odnosima Srba i Albanaca, izgraditi javne interese i otvoriti prostor za proširenje dijaloga između dve zajednice, sa političkih i na druge oblasti koje dotiču građane. Forum Future podrazumeva razgovre na ekspertskom nivou o temama vezanima za istorijski i društveni kontekst međusobnih odnosa, a baziran je i na dijalogu .

 

POINT ONE

 


Point one (.1) është një platformë për kërkimin cilësor, anketave të opinionit publik dhe analizave statistikore.. 

Qëllimi i këtij projekti është të krijojë dhe të përforcojnë një grup të analistëve që do të jetë në gjendje për të kryer analizat statistikore të të dhënave të marra nga zbatimi i hulumtimit kuantitativ dhe kualitativ, dhe për të paraqitur këto të dhëna në një mënyrë efektive dhe interesante duke përdorur software GIS.

 

ŠKOLA EVROPSKIH INTEGRACIJA 

 


Škola evropskih integracija uspostavljena je 2014. godine kao alternativan centar znanja, obrazovanja i umrežavanja u Mitrovici. Implementirana je od strane NVO AKTIV-a i Evropskog pokreta u Srbiji, a finansirana od Kosovske fondacije za otvoreno društvo. Tokom proteklih pet godina, više od 250 lokalnih aktera učestvovalo je u programu škole i time steklo osnovna i praktična znanja o EU.

 

Kalendari i ngjarjeve

Rezervoni hapsirën PA PAGESË

Si qendër që mundohet të ndihmojë në zhvillimin e demokracisë së drejtpërdrejtë në Veri të Kosovës, ne u ofrojmë hapsirë të gjitha organizatave jo-qeveritare dhe shoqërisë civile që dëshirojnë t’a përdorin atë, me qëllim të nxitjes së vlerave demokratike.

Lajmet e fundit – Qendrës Civile të Energjisë

Kafe me Ambasadorin

Kafe me Ambasadorin

Sigurimi i mundësive të barabarta për të gjithë qytetarët, pavarësisht nga gjinia e tyre dhe tiparet e tjera personale, është një virtyt i shoqërisë finlandeze që i mundësoi Sanna Marin të drejtojë Kabinetin finlandez si Kryeministrja më e re në botë, në një koalicion...

Qëndrimet e serbëve të Kosovës: Mosbesim dhe pesimizëm

Qëndrimet e serbëve të Kosovës: Mosbesim dhe pesimizëm

Gjatë katër viteve të fundit ka pasur një ngritje të qartë të nivelit të mosbesimit dhe pesimizmit në komunitetit serb të Kosovës, ku 92.6% të të anketuarve raportuan situatën e përgjithshme si të keqe. Kjo dhe rezultate të tjera nga Analiza e Trendit 2019: Qëndrimet...

“Dje, sot, nesër” me dr Nele Karajlić

“Dje, sot, nesër” me dr Nele Karajlić

Muzikanti i njohur, regjisori, skenaristi, aktori dhe shkrimtari Nele Karajlić (Nenad Janković) ishte mysafir i Klubit Social të Mitrovicës, ku ai prezantoi romanin e tij të fundit '' Solunska 28 - pjesa e dytë '' para audiencës lokale, e cila u pasua nga një diskutim...

Analiza e Trendit 2019: Qëndrimet e Komunitetit Serb në Kosovë

Analiza e Trendit 2019: Qëndrimet e Komunitetit Serb në Kosovë

I/E nderuar zotëri apo zonjë, Me shumë kënaqësi OJQ Aktiv dhe Radio Kim ju ftojnë të merrni pjesë në konferencën e titulluar "Analiza e Trendit 2019: Qëndrimet e Komunitetit Serb në Kosovë" gjatë së cilës do të prezantohen rezultatet e hulumtimit të realizuar me të...

Ngjarje

Ngjarjet gjatë muajit

Pjesëmarrës

Pjesëmarrësit gjatë muajit

Pin It on Pinterest

Share This