FORUM FUTURE

U 2018. godini Aktiv je stvorio koncept koji će biti pionir dijaloga o budućim odnosima Srba i Albanaca, izgraditi javne interese i otvoriti prostor za proširenje dijaloga između dve zajednice, sa političkih i na druge oblasti koje dotiču građane. Forum Future podrazumeva razgovre na ekspertskom nivou o temama vezanima za istorijski i društveni kontekst međusobnih odnosa, a baziran je i na dijalogu o pronalaženju zajedničkih interesa zajednica i potencijalnima za buduću saradnju.
Forum Future conference

Forum Future conference

OJQ Aktiv nga Mitrovica Veriore ka kënaqësinë t'ju ftojë në konferencën e  Forum Future në cilen do te diskutohet për të ardhmen e marrëdhënieve midis serbëve dhe shqiptarëve. Konferenca do të mbahet me datën 18. Mars ne orën 13 në Qendren për Energji Civile në...

Ftese – Forum Future

Ftese – Forum Future

OJQ Aktiv nga Mitrovica e Veriut ka kënaqësinë t'ju ftojë në konferencën e Forumit të së Ardhmës mbi stereotipet ndërmjet serbëve dhe shqiptarëve në Kosovë. Konferenca do të mbahet më 7 dhjetor në ora 13:00 në Civic Energy Center në Mitrovicën e Veriut. Folësit do të...

Ostale vesti

CENTAR GRAĐANSKE ENERGIJE

Sporazoom: qeveria e re – sfidat e vjetra

Sporazoom: qeveria e re – sfidat e vjetra

Tema kryesore e episodit të ri Sporazoom (do transmetohet të Mërkurën, 10 Qershor) do të jetë mundësia e vazhdimit të dialogut ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit, pas krijimit të Qeverisë së re dhe heqjes së masave të reciprocitetit të vendosura për Serbinë. Mysafirët...

Sesion informues: Si të verifikoni diplomat

Sesion informues: Si të verifikoni diplomat

Cilat janë kriteret dhe procedurat e kërkuara në procesin e verifikimit të diplomave të fituara në Universitetin e Mitrovicës së Veriut, ishin disa nga temat e përfshira në 5 qershor gjatë seancës informative, e cila u drejtua nga Aleksandar Arsić (ECMI Kosova). Me...

SporaZoom: Dialogu në dritën e zgjedhjeve

SporaZoom: Dialogu në dritën e zgjedhjeve

Pasi që importi i mallrave nga Serbia në Kosovë pa taksa dhe tregtia u rivendosën gradualisht, lind pyetja nëse dhe si do të zhvillohet vazhdimi i dialogut të ndërprerë midis Prishtinës dhe Beogradit. Çfarë formati do të përdoret nëse vazhdimi i dialogut bëhet? Si do...

Pin It on Pinterest

Share This