Sporazoom: Nga stikeri në stiker

Sporazoom: Nga stikeri në stiker

Për më shumë se njëzet vjet, nevoja për lëvizje të lirë në Kosovë por edhe në Serbinë qendrore është diskutuar. Brukseli për më shumë se një dekadë është përpjekur të gjejë një zgjidhje. Fatkeqësisht, marrëveshjet e nënshkruara nuk u zbatuan siç duhet, kështu që...
Sporazoom: Si deri te drejtësia tranzicionale?

Sporazoom: Si deri te drejtësia tranzicionale?

Si të arrihet drejtësia dhe pajtimi në një shoqëri të pasluftës si Kosova? Sa kontribuojnë Dhomat e Specializuar të Kosovës në pajtim? Për Sporazoom flasin Ivan Gjuriq, Drejtori i Programit të Nismës Rinore për të Drejtat e Njeriut në Beograd dhe Kushtrim Koliqi,...
Sporazoom: Drejtësia tranzicionale – realitet apo utopi

Sporazoom: Drejtësia tranzicionale – realitet apo utopi

Edhe pas më shumë se 20 vjet që nga përfundimi i konfliktit të armatosur në Kosovë, ende ka një numër të madh të plagëve të hapura. Si të pajtohemi dhe të jetojmë një jetë normale? Cilat janë pengesat në procesin e drejtësisë tranzicionale? Cilat janë sfidat më të...

Pin It on Pinterest