Učesnici Škole evropskih integracija uspešno su završili planirani program i, nakon jednodnevne studijske posete Prištini, koja je realizovana je 26. marta, dobili sertifikate o učešću.

U okviru studijske posete polaznici su posetili Skupštinu Kosova, Komisiju za budzet i finansije i Kosovski centar za bezbednosne studije. Iako je prvobitno planirano da učesnike škole u Skupštini Kosova dočeka i sa njima razgovara predsedavajući ove institucije, Kadri Veselji, taj zadatak prepušten je poslaniku i lideru Samostalne liberalne stranke, Slobodanu Petroviću. On je polaznicima modula vladavine prava i zaštite životne sredine i ekološke politike govorio o funkcionisanju skupštine, političkom životu Srba na Kosovu, svojoj političkoj karijeri, a nakon toga razgovarao i odgovarao na mnogoborjna pitanja prisutnihNakon ovog sastanka, Safete Haderđonaj, zamenica predsedavajućeg Komisije za budzet i finansije, sastala se u ime ovog tela sa učesnicima škole i govorila im o funkcionisanju i nadležnostima ove komisije. Ona je, takođe, nakon svog izlaganja, odgovarala na pitanja polaznika.

Za modul vladavine prava, kao poslednji u nizu, organizovan je sastanak sa izvršnim direktorom Kosovskog centra za bezbednosne studije, Mentorom Vrajoli i istraživačem, Pljatorom Avdiu. Sa njima su polaznici razgovarali o misiji ovog centra, o njihovom radu, istraživanjima, bezbednosnom stanju na području Kosova.

Po završetku poslednje planirane aktivnosti u okviru studijske posete Prištini, održana je ceremonija dodele sertifikata u organizaciji Kosovske fondacije za otvoreno društvo na kojoj su se sastali i predstavnici sve tri organizacije koje su implementirale ovaj projekat: Evropskog pokreta u Srbiji, Komunikacije za razvoj društva i Aktiva. Učesnicima Škole evropskih integracija koji su ispunili utvrđene uslove, dodeljeni su diplome o pohađanju čime je ovaj projekat i zvanično okončan.

Galeriju fotografija ovog događaja pogledajte OVDE.

Pin It on Pinterest

Share This