TV Show Sporazum

TV emisioni “Sporazum” (“Marrëveshja”) është emision politik i krijuar me qëllim të informoi njerëzit dhe të hapë diskutim për çështjet e rëndësishme politike dhe sfidat me të cilat ballafaqohet komuniteti serb në Kosovë. Ideja e këtij emisioni është inicimi i bisedës për pyetjet aktuale dhe problemet e njerëzve të zakonshëm jo vetëm në nivelin lokal, por edhe në nivelin regjional, dhe me këtë arsye të ndikon në perceptimin e qytetarëve për këto pyetje në tërë regjionin. Përveç këtij, ky emision jep mundësi unike njeriut të zakonshëm të dëgjohet zëri i tij dhe mendimi, si dhe të bënë pyetje në mënyrë direkte anëtarëve të politikës së lartë elitare e cila është ulur në TV studion tonë.

“Sporazum” transmetohet dy herë në muaj në të gjithë kanalet e Rrjetit TV (RTV “MIR”, RTV “Puls” dhe RTV “Herc”), RTV “KIM” dhe Rrjetit “Kosma” (Radio “Gorazhdevac”, Radio “Kontakt plus”, Radio “Herc”, Radio “KIM”, Radio “Puls” dhe Radio “Kllokot”).

TV shows

SporaZoom 1/6 - Një hap para, dy prapa - intervistë me Veton Surroin (VIDEO)

Në emisionin e parë të ciklit të ri flasim për arsyet e përkeqësimit të marrëdhënieve midis Beogradit dhe Prishtinës. A ka vend për marrëveshje apo kompromis gjithëpërfshirës? A e qojnë taksat për mallrat nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina drejt zgjedhjeve të jashtëzakonshme Kosovën?

Opširnije...

SporaZoom 1/6 - Një hap para, dy prapa - intervistë me Veton Surroin (PROMO)

Në emisionin e parë të ciklit të ri flasim për arsyet e përkeqësimit të marrëdhënieve midis Beogradit dhe Prishtinës. A ka vend për marrëveshje apo kompromis gjithëpërfshirës? A e qojnë taksat për mallrat nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina drejt zgjedhjeve të jashtëzakonshme Kosovën?

Opširnije...

Spoorazoomi special 2 / 2- Çfarë na pret në vitin 2019 (VIDEO)

Në emisionin e fundit të special për këtë vit, mysafir ishin: analistët politik nga Beogradi dhe Prishtina, Dushan Janjiq dhe Behlul Beqaj, Drejtori i Fondacionit të Kosovës për Shoqëri të Hapur (KFOS), Luan Shllaku, Ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar në Prishtinë, Ruairi O'Connell, gazetarët Zoran Kesiq, Zhivojin Rakoçeviq, Nexhmedin Spahiu dhe Nenad Radosavleviq, korrespondentët nga Brukseli, Augustin Palokaj (Koha Ditore) dhe Dushan Gajiq (RTS), drejtori i Qendrës Kosovare për Studime të Sigurisë, Florian Qehaja dhe mysafirët në audiencë.

Opširnije...

Spoorazoomi special 2 / 2- Çfarë na pret në vitin 2019 (PROMO)

Në emisionin e fundit të Spoorazumit, e cila është në program të mërkurën, më 12 dhjetor, në orën 21:00, do të merremi me vlerësimet lidhur me normalizimin e marrëdhënieve midis Beogradit dhe Prishtinës në vitin e ardhshëm. Për Spoorazum flasin: analistët politik nga Beogradi dhe Prishtina, Dushan Janjiq dhe Behlul Beqaj, Ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar në Prishtinë, Ruairi O'Connell, gazetarët Zoran Kesiq, Zhivojin Rakoçeviq, Nexhmedin Spahiu dhe Nenad Radosavleviq, korrespondentët nga Brukseli, Augustin Palokaj (Koha Ditore) dhe Dushan Gajiq (RTS), drejtori i Qendrës Kosovare për Studime të Sigurisë, Florian Qehaja dhe mysafirët në audiencë.

Opširnije...

Sporazoom Special 1/2- Dialogu i Brukselit në vitin 2018 (VIDEO)

Për pjesën e parë të episodit Sporazoom-special folën analistët politikë nga Prishtina dhe Beogradi, Behlul Beqaj dhe Dushan Janjiq (Dušan Janjić), ndërsa dëgjuam edhe deklarata të gazetarit Zhivojin Rakoçeviq (Živojin Rakočević), drejtorit të TV Mitrovicës, Nexhmedin Spahiu, drejtorit të RTV Mir në Leposaviq, Nenad Radosavljeviq (Nenad Radosavljević) dhe Florian Çehajës nga Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë.

Opširnije...

Sporazoom Speciali 1/2- Dialogu i Brukselit në vitin 2018 (PROMO)

Në episodin e ri të Sporazoom, e cila është në program të televizioneve pjesë të TV Rrjetit dhe në RTV Kim, përmbledhim përshtypjet për procesin e normalizimit të marrëdhënieve mes Beogradit dhe Prishtinës në vitin 2018. Për Sporazoom flasin analistët politikë nga Prishtina dhe Beogradi Behlul Beqaj dhe Dushan Janjiq (Dušan Janjić), ndërsa do të dëgjojmë edhe deklaratat e gazetarit Zhivojin Rakoçeviq (Živojin Rakočević), drejtorit të TV Mitrovica, Nexhmedin Spahiu, drejtorit të RTV Mir në Leposaviq Nenad Radosavljeviq (Nenad Radosavljević) dhe Florian Çehajës nga Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë.

Opširnije...

Sporazoom 4/5 - pjesëmarrja e “fuqisë së shtatë” në Kosovë (VIDEO)

Për pikat e forta dhe të dobëta të mediave në Kosovë në episodin e ri folën: gazetarja dhe anëtarja e Bordit të Shoqatës së Gazetarëve të Serbisë, Jellena Petkoviq (Jelena Petković), redaktorja e revistës online 2.0, Besa Luci, dhe korrespondentja e Radio Beogradit nga Mitrovica, Tanja Vujisiq (Tanja Vujisić).

Opširnije...

Sporazoom 4/5 - pjesëmarrja e “fuqisë së shtatë” në Kosovë (PROMO)

Ne episodin e ri të Sporazoom flasim për pikat e forta dhe të dobëta të mediave në Kosovë. Mysafirë të emisionit ishin gazetarja dhe anëtarja e Bordit të Shoqatës së Gazetarëve të Serbisë, Jellena Petkoviq (Jelena Petković), redaktorja e revistës online Kosova 2.0, Besa Luci, dhe korrespondentja e Radio Beogradit nga Mitrovica, Tanja Vujisiq (Tanja Vujisić).

Opširnije...

Lajm

Intervista me Veton Surroin nis sezonin e ri të Sporazumit

Sezoni i ri i serialit Sporazoom filloi me emisionin ku mysafir ishte një nga intelektualët më të njohur të kohës në Kosovë, Veton Surroi.

Opširnije...

Sporazoom Special - Pjesa e Dytë

Çfarë do të jetë llogaritja për vitin e kaluar dhe çfarë na pret në vitin 2019, në episodin e dytë special të Sporazoom analizojnë dhe vlerësojnë: analistët Behlul Beqaj dhe Dushan Janjiq (Dušan Janjić), autor dhe udhëheqës i emisionit "24 Minuta", Zoran Kesiq (Zoran Kesić), Ambasador i Mbretërisë së Bashkuar në Prishtinë, Ruari O'Connell, analisti dhe pronari i TV Mir, Nenad Radosavleviq (Nenad Radosavljević) dhe shumë të tjerë.

Opširnije...

Sporazoomi special

Pjesa e parë e episodit të Sporazoom special u incizua të hënën, më 3 dhjetor.

Opširnije...

Pjesëmarrja e qytetarëve në Dialogun e Brukselit

Pjesëmarrja, respektivisht roli i qytetarëve në Dialogun e Brukselit dhe procesi i normalizimit të marrëdhënieve midis Prishtinës dhe Beogradit ishte tema e Sporazoomit të ri. Mysafir në këtë episod ishin Jeta Krasniqi nga Instituti Demokratik i Kosovës në Prishtinë dhe Mark Savkoviq (Marko Savković) nga Qendra e Beogradit për Ekselencë Politike

Opširnije...

Sporazoom për vazhdimin e Dialogut të Brukselit nga këndi analitik

Në emisionin e ri të Sporazoomit, të dytit me radhë në sezonin e ri, analistët nga Prishtina dhe Beogradi, Ramush Tahiri dhe Dushan Janjiq flasin për vazhdimin e Dialogut të Brukselit, respektivisht sa larg jemi nga dokumenti përfundimtar.

Opširnije...

A kontribuon demarkacioni/korrigjimi i kufirit në normalizim?

Në Sporazoomin e ri që do të transmetohet nesër në mbrëmje flitet për iniciativat e Presidentit të Serbisë, Aleksandër Vuçiq, dhe Presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, për demarkacionin, përkatësisht korrigjimin e kufijve ndërmjet Serbisë dhe Kosovës. Për aspektet e brendshme dhe të politikës së jashtme të ndryshimeve eventuale territoriale në Ballkanin Perëndimor në kontekstin e normalizimit të marrëdhënieve ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës dhe fazës së re të Dialogut të Brukselit që duhet të përfundojë me nënshkrimin e një marrëveshje gjithëpërfshirëse ligjërisht të detyrueshme flasin: Bodo Veber, analist dhe bashkëpunëtor i lartë nga Këshilli për Politika të Demokratizimit në Berlin, Agron Bajrami, kryeredaktor i Kohës Ditore dhe Nenad Radosavleviq, pronari i RTV Mir në Leposaviq. Emisioni i parë në ciklin e ri të Sporazoom do të transmetohet nesër në ora 21 në kanalet e Rrjetit të Pavarur të TV-ve dhe Radiotelevizionit të Mitrovicës.

Opširnije...

Për skenarët e mundshëm të Dialogut të Brukselit në Sporazoom-in e ri

Episodi i fundit i "Sporazoom", para pauzës verore, trajtoi kryesisht skenarët potencialë të Dialogut të Brukselit, por edhe shumë tema të tjera aktuale. Mysafir ishin Aleksandër Qorac, anëtar i Kryesisë së Forumit Kombëtar Serb, Agron Bajrami, kryeredaktor i Kohës Ditore dhe Dushan Janjiq, themelues i Forumit për Marrëdhënie Etnike. Ndiqni Sporazoom-in të mërkurën në terminin e rregullt në orën 21 në kanalet e TV rrjetit, RTV Kim dhe TV Mitrovicë.

Opširnije...

Intervistë me Ambasadorin e Mbretërisë së Bashkuar në Prishtinë

A paraqet kjo ndalimin ose ndërprerjen e Dialogut të Brukselit, cilat janë sfidat dhe perspektivat? Cilat janë shkaqet dhe pasojat e sulmeve ndaj serbëve dhe pronës së tyre në Kosovë? Dhe, cili është roli i bashkësisë ndërkombëtare në fatin e Kosovës? Ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar në Prishtinë, Rori O Konel, i është përgjigjur këtyre dhe shumë pyetjeve të tjera. Këtë të mërkurë, më 13 qershor nga ora 21 në kanalet e TV rrjetit, RTV Kim dhe TV Mitrovica!

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 »