Klubi Social Mitrovica

Koncepti i klubit social te Mitrovicës ësht krijuar nga OJQ Aktiv në vitin 2014 me qëllimin për të krijuar një hapësirë për dialog të hapur për të gjithë qytetarët në veri të Kosovës. Ideja e këtij projekti është që Mitrovicën te bëje në mënyrë të hapur për ide dhe perspektiva të ndryshme, por edhe për promovimin e dialogut me interes për komunitetin serb me tema të ndryshme që mund të mos jetë gjithmonë e natyrës politike. Në këto debate, ne po nisim tema të tilla si: ekonomia, papunësia, mjedisi, dhuna e të rinjve, fesë, kulturës, dhe situatën aktuale në skenën ndërkombëtare. Këto diskutime bashkojnë njerëzit nga të gjitha pjesët e shoqërisë, ku ne atmosferen jo formale ne kafiteri anëtarët të komunitetit lokal mund të diskutojnë me ekspertët, vendimmarrësit dhe me njëri-tjetrin në lidhje me problemet e tyre të përditshme duke u përpjekur për të gjetur një zgjidhje të përbashkët.

Lajm

MSC: Për ushtrinë e Kosovës nga këndvështrimi i sigurisë

Ushtria e Kosovës ishte mënyra që Prishtina zyrtare, pas një serë dështimesh diplomatike, të ju ofroj qytetarëve diçka që do të krijonte përshtypjen se politika e autoriteteve aktuale është e suksesshme dhe se qytetarët e përkatësisë etnike serbe, veçanërisht ata në veri të Kosovës, nuk duhet të kenë frikë, sepse edhe me kuadrin ligjor të dakorduar ndërmjet NATO-s dhe Prishtinës u dakordua që ushtria të mos vendoset në veri pa miratimin e KFOR-it. Këto janë disa nga konkluzionet e bëra mbrëmë në Mitrovicën e Kosovës në një debat të organizuar nga OJQ “Aktiv” për transformimin e FSK-së në ushtri.

Opširnije...

MSC: Sektori Civil në Kosovë: potencialet, bashkëpunimi dhe mundësitë (VIDEO)

Debatin në MSC për Sektorin Civil në Kosovë, i cili është mbajtur në Prishtinë më 12 dhjetor, mund ta shikoni në YouTube të Aktivit. Për këtë temë folën Naim Rashiti, Drejtor i Grupit Ballkanik për Hulumtim të Politikave (BPRG), Dejan Radivojeviq, Drejtor i OJQ-së Forumi për Zhvillim dhe Bashkëpunim Multietnik dhe Boban Simiq, Udhëheqës i zyrës së Aktivit në Prishtinë.

Opširnije...

Sektori civil në Kosovë, bashkëpunimi dhe mundësitë

Bashkëpunimi ndërmjet OJQ-ve serbe dhe shqiptare në Kosovë është realisht i mirë, por ekziston një hapësirë e madhe për përmirësim. Kjo u tha ndër të tjera në Klubin Social të Mitrovicës, të cilin OJQ "Aktiv" nga Mitrovica e Veriut e ka organizuar në Prishtinë.

Opširnije...

Ftese - Sektori Civil në Kosovë: Potencialet, Bashkëpunimi dhe Mundësitë

Te nderuar, Ju ftojmë të merni pjese ne debatin e Klubit Shoqeror të Mitrovicës "Sektori Civil Serb dhe Shqiptarë në Kosovë: Bashkëpunimi dhe Shansi", i cili do të mbahet të mërkurën më 12 dhjetor në Ditë e Nat Cafe në Prishtinë.

Opširnije...

MSC: Integrimi i gjyqësorit - një vit më vonë(VIDEO)

Debatin e Klubit Shoqëror të Mitrovicës “Integrimi i gjyqësorit - një vit më vonë”, mund ta shikoni në YouTube kanalin e Aktivit. Folësit në debat ishin gjyqtarja e Gjykatës Supreme të Kosovës, Jellena Krivokapiq (Jelena Krivokapić), dhe drejtori ekzekutiv i OJQ-së Qendra për Avokimin e Kulturës Demokratike (ADCD), Dushan Radakoviq.

Opširnije...

MSC: Integrimi i gjyqësorit - një vit më vonë

Ka kaluar një vit që nga integrimi i gjyqtarëve dhe prokurorëve serbë në sistemin gjyqësor të Kosovës. Gjyqtarja e Gjykatës Supreme të Kosovës, Jellena Krivokapiq (Jelena Krivokapić) thotë se ndoshta avantazh i vetëm dhe më i madh i integrimit është se qytetarët nuk kanë nevojë të kërkojnë drejtësi para dy gjykatave të ndryshme, pra në dy sisteme të ndryshme ligjore.

Opširnije...

MSC: Demarkacioni ose ... cila është zgjidhja? (VIDEO)

Debati i ri në MSC "Demarkacioni ose .. cila është zgjidhja?" u organizua më 13 shtator në kafeterinë Mitrovica Social Club. Lidhur me propozimin e demarkacionit ndërmjet serbëve dhe shqiptarëve në Kosovë, ndarjen e mundshme të Kosovës, shkëmbimin e territoreve, por edhe për alternativat për zgjidhjen e "çështjes së Kosovës” folën juristi i diplomuar dhe blogeri nga Mitrovica, Marko Jakshiq, dhe analisti politik nga Shillova, Lubomir Stanojkoviq.

Opširnije...

Korrigjim ose ... cila është zgjidhja?

“Ka ardhur koha që qytetarët e veriut të Kosovës të vendosin se ku do të jetojnë. Nga ai moment unë avokoj për një zgjidhje që do të mund të rregullonte marrëdhëniet midis serbëve dhe shqiptarëve në një mënyrë tjetër. Prandaj mbështes vendimin që këto katër komuna të bëhen pjesë e Republikës së Serbisë e në shkëmbim Presheva dhe një pjesë të Bujanocit t’i takojnë Kosovës", tha Marko Jakshiq, jurist nga Mitrovica e Veriut në kuadër të Klubit Social të Mitrovicës.

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 »