TV Show Sporazum

TV emisija "Sporazum" je politička emisija kreirana sa ciljem da informiše ljude i otvori diskusiju o važnim političkim pitanjima i izazovima sa kojima se suočava srpska zajednica na Kosovu. Ideja ove emisije jeste da inicira razgovor o gorućim pitanjima i problemima običnih ljudi ne samo na lokalnom, već i regionalnom nivou, te da samim tim utiče na percepciju građana o ovim pitanjima u čitavom regionu. Pored toga, ova emisija daje jedinstvenu priliku običnom čoveku da se čuje njegov glas i mišljenje, kao i da direktno postavi pitanje članovima visoke političke elite koja sedi u našem TV studiju.

"Sporazum" se emituje dva puta mesečno na svim kanalima TV Mreže  (RTV Mir, RTV Puls, TV Most i RTV Herc), RTV Kim i Kosma Mreže (Radio Goraždevac, Radio Kontakt plus, Radio Herc, Radio Kim, Radio Puls i Radio Klokot).

Emisije

Sporazoom 4/5- Učešće ,,sedme sile” na Kosovu (VIDEO)

O snagama i slabostima medija na Kosovu u novoj emisiji govorile su: novinarka i članica Uprave Udruženja novinara Srbije Jelena Petković, urednica on line magazina 2.0 Besa Ljuci i dopisnica Radio Beograda iz Mitrovice Tanja Vujisić.

Opširnije...

Sporazoom 4/5- Učešće ,,sedme sile” na Kosovu (PROMO)

U novoj emisiji Sporazoom govorimo o snagama i slabostima medija na Kosovu. Gosti emisije su novinarka i članica Uprave Udruženja novinara Srbije, Jelena Petković, urednica online magazina Kosovo 2.0, Besa Ljuci i dopisnica Radio Beograda iz Mitrovice, Tanja Vujisić. TV Sporazum je na programu u sredu, 7. novembra, od 21 čas na kanalima TV Mir u Leposaviću, TV Most u Zvečanu, TV Herc u Štrpcu, TV Puls u Šilovu, TV Kim u Gračanici i TV Mitrovica.

Opširnije...

Sporazoom 3/5- Učešće građana u dijalogu Beograda i Prištine (VIDEO)

U novoj emisiji govorili smo o učešću građana u dijalogu Beograda i Prištine sa Jetom Krasnići iz Kosovskog demokratksog instituta i Markom Savkovićem iz Begradskog centra za političku izuzetnost.

Opširnije...

Sporazoom 3/5- Učešće građana u dijalogu Beograda i Prištine (PROMO)

U novom Sporazumu govorimo o učešću građana u dijalogu Beograda i Prištine. Gosti emisije, Jeta Krasnići iz Kosovskog demokratskog instituta u Prištini i Marko Savković iz Beogradskog centra za političku izuzetnost. Sporazum je na programu u sredu 24.oktobra od 21 čas na kanalima nezavisne TV Mreže, RTV Kim i RTV Mitrovica.

Opširnije...

Sporazoom 2/5- Zastoj briselskog dijaloga (VIDEO)

O zastoju briselskog dijaloga i perpsektivama njegovog nastavka u novom Sporazoom-u govorili su osnivač Foruma za etničke odnose u Beogradu, Dušan Janjić i politički analitičar iz Prištine i nekadašnji savetnik bivše predsednice Kosova, Ramuš Tahiri.

Opširnije...

Sporazoom 2/5- Zastoj briselskog dijaloga (PROMO)

U novom Sporazumu govorimo o zastoju briselskog dijaloga i perpsektivama njegovog nastavka. U kom smeru teku odnosi Beograda i Prištine? Posle 20 godina od prestanka oružanih sukoba i šest i po godina pregovaranja u Briselu idemo li ka normalizaciji ili suprotno od toga? O tome u Sporazumu govore osnivač Foruma za etničke odnose u Beogradu Dušan Janjić i političk analitičar iz Prištine i nekadašnji savetnik bivše predsednice Kosova Ramuš Tahiri. Sporazum je na programu u sredu 10.oktobra od 21 čas na kanalima nezavisne TV Mreže, RTV Kim i RTV Mitrovica.

Opširnije...

Sporazoom 1/5- Ka sveobuhvatnom (pravnoobavezujućem) sporazumu Prištine i Beograda (VIDEO)

Ukoliko ste propustili sinoćnu premijeru nove emisije Sporazoom pogledajte je na linku ispod.

Opširnije...

Sporazoom 1/5- Ka sveobuhvatnom (pravnoobavezujućem) sporazumu Prištine i Beograda (PROMO)

U prvoj emisiji Sporazoom u novoj sezoni govorimo o inicijativama za razgraničenje odnosno korekcije granica. Gosti: Bodo Veber iz berlinskog Saveta za politiku demokratizacije, Agron Bajrami, glavni i odgovorni urednik lista Koha Ditore i Nenad Radosavljević, direktor RTV MIr. Ove srede od 21h!

Opširnije...

Vesti

Jezik u javnom diskursu: između ljudskih prava i sloboda i etičkih i zakonskih ograda

Snimljena je nova epizoda emisije Sprazoom koja se bavi govorom mržnje na Kosovu i u regionu, spinovima, lažnim vestima, netransparentnosti i kako protiv toga, kao i koje su snage i slabosti „sedme sile“ na Kosovu.

Opširnije...

Ućešće građana u Briselskom dijalogu

Učešće, odnosno uloga građana u Briselskom dijalogu i proces normalizacije odnosa između Prištine i Beograda bila je tema nove emsiije Sporazum. Gosti ove epizode bili su Jeta Krasnići iz Kosovskog demkratskog instituta i Marko Savković iz Beogradskog centra za poliitčku izuzetnost.

Opširnije...

Sporazoom o nastavku briselskog dilajoga iz analitičkog ugla

U novoj emisiji ,,Sporazoom", drugoj po redu u novoj sezoni analitičari iz Prištine i Beograda, Ramuš Tahiri i Dušan Janjić, govore o nastavku Briselskog dijaloga, tj. koliko smo daleko od finalnog dokumenta.

Opširnije...

Da li razgraničenje/ korekcija granice doprinose normalizaciji

U novom Sporazumu koji će biti emitovan sutra uveče, govori se o inicijativama predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija o razgraničenju, odnosno korekciji granica između Srbije i Kosova.

Opširnije...

O mogućim scenarijima Briselskog dijaloga u novom Sporazoom-u

Poslednja epizoda ,,Sporazoom"-a pred letnju pauzu bavila se pre svega potencijalnim scenarijima Briselskog dijaloga, ali i mnogim drugim aktulenim podtemama. Gosti su bili Aleksandar Ćorac, član predsedništva Srpkog nacionalnog foruma, Agron Bajrami, glavni i odgovorni urednik ,,Koha Ditore" i Dušan Jabnjić, osnivač Foruma za etničke odnose. Pratite Sporazoom u redovnom terminu od 21h na kanalima TV Mreže, RTV Kim i TV Mitrovici.

Opširnije...

Intervju sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva u Prištini

Da li je ovo zastoj ili prekid Briselskog dijaloga, koji su izazovi i perspektive? Koji su uzroci i posledice napada na Srbe i njihovu imovinu na Kosovu? I kakva je uloga međunarodne zajednice u sudbini Kosova? Na ova i mnoga druga pitanja odgovorio je ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Prištini, Ruairí O'Connel. Ove srede, 13. juna u 21h na kanalima TV Mreže, RTV Kim i TV Mitrovice.

Opširnije...

Osma epizoda nove sezone

Gosti nove emisije bili su: Aleksandar Đikić, predsednik Srpskog nacionalnog foruma i Nenad Rašić, bivši ministar u kosovskoj vladi. Šta se krije iza diplomatske scene, koliko se o svojim životima na Kosovu pitaju ovdašnji Srbi samo su neka od pitanja na koja ćete odgovore dobiti u novoj epizodi. Pratite nas u sredu, od 21h na kanalima TV Mreže, RTV Kim i TV Mitrovice!

Opširnije...

Kulturna scena Kosova- nova emisija

Snimljena je nova epizoda Sporazoom-a u kojoj se govorilo o stanju kulture na Kosovu: ima li saradnje među Srbima i Albancima, kako se može unaprediti, te da li ona uopšte može biti sredstvo normalizacije odnosa. Gosti su bili dramaturškinja Bitef teatra, Jelena Bogavac, direktor galerije ,,Akvarijus", Aleksandar Dunđerin i glumac i reditelj, Enver Petrovci. Novu emisiju pratite u sredu, 16. maja od 21h na kanalima članica TV Mreže, RTV Kim i TV Mitrovice.

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 »