TV Show Sporazum

TV emisija "Sporazum" je politička emisija kreirana sa ciljem da informiše ljude i otvori diskusiju o važnim političkim pitanjima i izazovima sa kojima se suočava srpska zajednica na Kosovu. Ideja ove emisije jeste da inicira razgovor o gorućim pitanjima i problemima običnih ljudi ne samo na lokalnom, već i regionalnom nivou, te da samim tim utiče na percepciju građana o ovim pitanjima u čitavom regionu. Pored toga, ova emisija daje jedinstvenu priliku običnom čoveku da se čuje njegov glas i mišljenje, kao i da direktno postavi pitanje članovima visoke političke elite koja sedi u našem TV studiju.

"Sporazum" se emituje dva puta mesečno na svim kanalima TV Mreže  (RTV Mir, RTV Puls, TV Most i RTV Herc), RTV Kim i Kosma Mreže (Radio Goraždevac, Radio Kontakt plus, Radio Herc, Radio Kim, Radio Puls i Radio Klokot).

Emisije

SporaZoom 2/6 - Razmena neprihvatljivih ponuda (PROMO)

U novoj emisiji Sporazumu govorimo o šansama i izazovima za postizanje sveobuhvatnog sporazuma Prištine i Beograda Gosti emisije su: politikolog iz Beograda Stefan Surlić, autor emisije ,,Rubikon" KTV iz Prištine Adrijatik Keljmendi i direktor televizije ,,Mir" u Leposaviću Nenad Radosavljević. Sporazum, ove srede 6. marta od 21h na kanalima nezavisne TV Mreže, RTV Kim i RTV Mitrovica.

Opširnije...

Sporazoom 1/6 - Korak napred, dva nazad - intervju sa Vetonom Suorijem (VIDEO)

U prvoj emisiji novog ciklusa govorili smo o tome zašto su pogoršani odnosi Beograda i Prištine. Ima li prostora za sveobuhvatni dogovor ili kompromis? Da li takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine vode Kosovo u vanredne izbore?

Opširnije...

SporaZoom 1/6 - Korak napred, dva nazad - intervju sa Vetonom Suroijem (PROMO)

U prvoj emisiji novog ciklusa govorimo o tome zašto su pogoršani odnosi Beograda i Prištine. Ima li prostora za sveobuhvatni sporazum ili kompromis? Da li takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine vode Kosovo u vanredne izbore?

Opširnije...

Sporazoom specijal 2/2- Šta nas čeka u 2019. (VIDEO)

U poslednjoj ovogodišnjoj specijalnoj emisiji gostovali su: politički analitiačari iz Beograda i Prištine, Dušan Janjić i Beljuj Bećaj, direktor Kosovske fondacije za otvoreno društvo (KFOS), Ljuan Šlaku, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Prištini, Ruairí O'Connell, novinari Zoran Kesić, Živojin Rakočević, Nedžmedin Spahiu i Nenad Radosavljević, dopisnici iz Brisela, Avgustin Paljokaj (Koha Ditore) i Dušan Gajić (RTS), direktor Kosovskog centra za bezbednosne studije, Fljorian Ćehaja i gosti u publici.

Opširnije...

Sporazoom specijal 2/2- Šta nas čeka u 2019. (PROMO)

U poslednjoj emisiji Sporazum, koja je na programu u sredu 12. decembra od 21 čas, bavićemo se procenama u vezi sa normalizacijom odnosa između Beograda i Prištine u sledećoj godini. Za Sporazum govore: politički analitiačari iz Beograda i Prištine, Dušan Janjić i Beljuj Bećaj, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Prištini, Ruairí O'Connell, novinari Zoran Kesić, Živojin Rakočević, Nedžmedin Spahiu i Nenad Radosavljević, dopisnici iz Brisela, Avgustin Paljokaj (Koha Ditore) i Dušan Gajić (RTS), direktor Kosovskog centra za bezbednosne studije, Fljorian Ćehaja i gosti u publici. Sporazum se emituje na kanalima TV Mreže, RTV Kim i TV Mitrovica u sredu 12.decembra od 21 čas.

Opširnije...

Sporazoom specijal 1/2- Briselski dijalog u 2018. godini (VIDEO)

Za prvi deo emisije Sporazum- specijal govorili su politički analitičari iz Prištine i Beograda, Beljuj Bećaj i Dušan Janjić, a čuli smo i izjave novinara, Živojina Rakočevića, direktora TV Mitrovica, Nedžmedina Spahijua, direktora RTV Mir u Leposaviću, Nenada Radosavljevića i Fljorijana Ćehaje iz Kosovskog centra za bezbednosne studije.

Opširnije...

Sporazoom specijal 1/2- Briselski dijalog u 2018. godini (PROMO)

U novoj emisiji Sporazum, koja je na programu televizija u sastavu TV Mreže i na RTV Kim, sabiramo utiske o procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine u 2018.godini. Za Sporazum govore politički analitičari iz Pritštine i Beograda Beljuj Bećaj i Dušan Janjić, a čućemo i izjave novinara Živojina Rakočevića, direktora TV Mitrovica Nedžmedina Spahijua, direktora RTV Mir u Leposaviću Nenada Radosavljevića i Fljorijana Ćehaje iz Kosovskog centra za bezbednosne studije. Sreda, 5.decembar od 21. čas.

Opširnije...

Sporazoom 4/5- Učešće ,,sedme sile” na Kosovu (VIDEO)

O snagama i slabostima medija na Kosovu u novoj emisiji govorile su: novinarka i članica Uprave Udruženja novinara Srbije Jelena Petković, urednica on line magazina 2.0 Besa Ljuci i dopisnica Radio Beograda iz Mitrovice Tanja Vujisić.

Opširnije...

Vesti

Razmena neprihvatljivih ponuda

U novoj emisiji Sporazoom govorilo se ključnim izazovima na putu ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i doprinosu civilnog društva i medija tom procesu, o sveobuhvatnom sporazumu, kao i uticaju evropskih i eventualno kosovskih i srpskih izbora na buduće odnose Beograda i Prištine i zapadni Balkan.

Opširnije...

Intervjuom sa Vetonom Suroijem započeta nova sezona Sporazuma

Nova sezona serijala Sporazoom započeta je emisijom u kojoj je gost bio jedan od najpoznatijih savremenih kosovskih intelektualaca, Veton Suroi. Sa njim se razgovaralo o mogućim scenarijima da bi do sveobuhvatnog sporazuma Prištine i Beograda moglo da dođe ove godine, o severu Kosova i procesu integracije Srba u kosovsko društvo: činjenicama i retorici, kao i neuralgičnim tačkama na Kosovu i kako ih rešiti: (Trepča, Gazivode i sl). Sporazum, ove srede 6. marta od 21h na kanalima nezavisne TV Mreže (RTV Mir, RTV Puls, TV Most, RTV Herc), RTV Kim i RTV Mitrovica.

Opširnije...

Sporazum specijal - drugi deo

Kakva će računica biti za proteklu godinu dana i šta nas čeka u 2019-oj u drugoj specijal emisiji Sporazoom-a analiziraju i procenjuju: analitičari, Beljulj Bećaj i Dušan Janjić, autor i voditelj emisije ,,24 minuta”, Zoran Kesić, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Prištini, Ruari O' Connell, analitičar i vlasnik TV ,,Mir”, Nenad Radosavljević i mnogi drugi.

Opširnije...

Sporazum specijal

Prvi deo Sporazoom specijal emisije snimljen je u ponedeljak, 3. decembra.

Opširnije...

Jezik u javnom diskursu: između ljudskih prava i sloboda i etičkih i zakonskih ograda

Snimljena je nova epizoda emisije Sprazoom koja se bavi govorom mržnje na Kosovu i u regionu, spinovima, lažnim vestima, netransparentnosti i kako protiv toga, kao i koje su snage i slabosti „sedme sile“ na Kosovu.

Opširnije...

Ućešće građana u Briselskom dijalogu

Učešće, odnosno uloga građana u Briselskom dijalogu i proces normalizacije odnosa između Prištine i Beograda bila je tema nove emsiije Sporazum. Gosti ove epizode bili su Jeta Krasnići iz Kosovskog demkratskog instituta i Marko Savković iz Beogradskog centra za poliitčku izuzetnost.

Opširnije...

Sporazoom o nastavku briselskog dilajoga iz analitičkog ugla

U novoj emisiji ,,Sporazoom", drugoj po redu u novoj sezoni analitičari iz Prištine i Beograda, Ramuš Tahiri i Dušan Janjić, govore o nastavku Briselskog dijaloga, tj. koliko smo daleko od finalnog dokumenta.

Opširnije...

Da li razgraničenje/ korekcija granice doprinose normalizaciji

U novom Sporazumu koji će biti emitovan sutra uveče, govori se o inicijativama predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija o razgraničenju, odnosno korekciji granica između Srbije i Kosova.

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 »